I Amsterdam letters weg, wat nu te fotograferen?

Het is een van de meest bekende plekken om je toeristische foto te maken, de I Amsterdam letters. Maandag 3 december zijn de iconische letters van het Museumplein verwijderd en waar ze terug zullen keren is nog niet bekend. Voorlopig staan ze in de opslag om opgeknapt te worden. Daarna zullen ze rondreizen door Amsterdam. Een aantal toeristen was al op zoek naar de letters voor een foto, daarom geven wij je 5 andere opties voor je typische Amsterdam foto!

De Grachten

Laten we maar gelijk beginnen met een van de meest gefotografeerde dingen in het Centrum, de grachten. Natuurlijk staat Amsterdam bekend om de vele meters grachten en bruggen in de stad. Vroeger waren de grachten vooral om van punt a naar punt b te komen. Tegenwoordig dienen ze naast woonplek vooral voor het plezier. In de zomer ga je er met de boot overheen, in de winter op de schaatsen. De beste plekken voor foto’s: De Keizers-, Prinsen- en Herengracht.

Grachtenpanden

De panden zijn gebouwd in of na de 17e eeuw en dienden zowel als werkpanden of woonpanden. Elk pand heeft kenmerken die belangrijke geschiedenis aangeven. Hoe breder het huis, hoe meer belasting er betaald moest worden. De hoge trap voor de deur gaf aan dat er veel welvaart was, een deur onder de trap was voor het personeel. Dichtgemetselde ramen zorgden ervoor dat je minder belasting hoefde te betalen voor het gebruik van de straatverlichting. Deze panden zijn overal te vinden en we kunnen dan ook niet de beste aanwijzen. Loop langs de grachten en zie dat elk pand uniek is!

De Magere Brug

Er zijn veel verschillende verhalen over hoe deze brug haar naam kreeg, maar er kan er maar 1 waar zijn. De eerste plannen stammen uit 1662 en sindsdien zijn er veel verschillende vormen voorbij gekomen. Rond 1691 is de bouw begonnen maar rond 1871 is de brug alweer gesloopt. Een nieuwe tekening werd gemaakt met 9 doorgangen in plaats van 13. Ten tijde van de bouw in 1662 was er sprake een moeilijke economische tijd waardoor de plannen gewijzigd werden en de brug minder belangrijk was. Daarom werd hij wat uiteindelijk toch afgemaakt maar kleiner en smaller, de reden dat de brug lijkt op een zandloper. Dit is een perfecte plek voor een foto van de Amstel. Als het donker begint te worden gaan de lichten aan in de huizen op de achtergrond, wat zorgt voor een prachtig beeld!

De Dam

De meest bekende plek in Amsterdam en ook gelijk een van de oudste. De dam is gebouwd rond 1270 en was de verbinding tussen de eerste huizen. Tegenwoordig is het de startplek voor vele toeristen, straatartiesten, winkelend publiek en duiven. De meest bekende gebouwen zijn het Paleis op de Dam, de Bijenkorf en de Nieuwe Kerk. Een tip voor de fotografen: probeer eens een andere hoek te vinden. Gebruik de ramen in de H&M of vanaf je balkon bij het NH Krasnapolsky.

De fiets

Als je foto’s gaat maken in Amsterdam kan je er bijna niet omheen, zelfs zonder dat je het door hebt staat er altijd wel een fiets op de foto. Door de kleine afstanden is de fiets het perfecte vervoersmiddel en ook nog eens erg goed voor je! Fietsen zijn overal te huur en door een fietstocht ontdek je makkelijk nieuwe plekken. Denk eens aan het vondelpark, de Stadionbuurt of Oud-Zuid. Twee laatste tips voor de veiligheid: Let goed op bij het oversteken en zorg ervoor dat je s’avonds licht op je fiets hebt!

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.