Cinema Paradiso: de echte Italiaan van nu

Cinema Paradiso Sfeer Photo

StarterLaat ik bij het begin beginnen: Cinema Paradiso, is het een bioscoop, is het van Paradiso, is het een club? Nou.. ik je vertellen, het is een klein beetje een bioscoop, maar zeker niet van Paradiso! Alles wat je van een Italiaan verwacht vind je bij Cinema Paradiso

 

Cinema Paradiso

De locatie: midden in Jordaan, aan de Westerstraat. Een ideale plek om na het eten nog even lekker door te borrelen tot in de late uurtjes, dat begint al goed.

Vol verwachting liep ik naar binnen om vervolgens door een lange gang in het restaurant terecht te komen en een warm welkom te krijgen van een van de Italiaanse fimklassiekers die op de achtergrond zich afspeelt.

 

Main Course

Naast ‘The Godfather’ stond de gastheer op ons te wachten om ons naar onze tafel te begeleiden. Zo gastvrij als de Italianen zijn, stond daar direct een glaasje Prosecco klaar en binnen no-time voegde zich daar een overheerlijke bruschetta aan toe. Gevolgd door een flinke bord vol antipasti, een tortellini van krab, een lekker stuk ossenhaas in rode wijn saus met als afsluiter een souflé waarbij je je vingers wilt aflikken. Natuurlijk horen bij deze gerechten goed passende wijnen en niet te vergeten de Scroppino om het menu compleet te maken. Om een lang verhaal kort te maken, het eten is Spot on! En Italianen zouden

 

Italianen niet zijn; al het eten wordt bereid volgens de authentieke ‘oma’s recepten’ waarvan je alleen maar meer wilt eten.

Het is dat we volzaten en dat Nino naar huis moest, maar anders had ik daar nu nog steeds zitten genieten van al het lekkers en gezelligheid. Een en al grote lofzang voor Cinema Paradiso, een Italiaan die hoort op je lijstje van favoriete Italianen.

 

Reserveer hier online.

 

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.